Back to top

"Si obtenim el 60% dels beneficis del 2019, ja estarem contents"

La Cambra del Llibre de Catalunya encara aquest Sant Jordi amb moltes esperances, però sent conscients de les limitacions que hi ha a conseqüència de la pandèmia.

Segons la Cambra del Llibre de Catalunya, Sant Jordi suposa, de mitjana, un 10% de la facturació anual. Una xifra que explica, justament, la pèrdua que va obtenir el sector al llarg del 2020, en què la diada de Sant Jordi va ser inexistent. Enguany, però, aquesta diada de Sant Jordi s'encara de manera molt diferent i amb moltes esperances dipositades.

El sector de les roses espera vendre un 50% del que van obtenir durant el Sant Jordi del 2019. Des del sector del llibre es mostren més optimistes i eleven la xifra fins al 60%. 

El 36% dels catalans no llegeix cap tipus de llibre 

Des de la Cambra del Llibre també asseguren que la pandèmia ha tornat a posar en valor el sector. Tot i així, i malgrat que al llarg del 2020 ha augmentat l'afició per la lectura, encara estem molt lluny de la mitjana europea. Per aquest motiu reivindiquen que som una potència editorial important a nivell europeu, però, en canvi, no som una potència lectora.

"No som una potència lectora"

ebook

"Estem en un dels països més pirates d'Europa"

Segons les dades de la Cambra del Llibre de Catalunya, només un 7% de la població compra ebooks. Una dada massa baixa tenint en compte que un 20% de la població reconeix llegir llibres electrònics. 

Secció d'economia

Paraules clau:

Notícies relacionades