Back to top

Oficial: Sant Pere confinat i sense tronada

Reus celebrarà la seva Festa Major atenent als condicionants de la pandèmia. El govern no renuncia a Sant Pere i es programaran actes que permetran viure la festivitat respectant la salut de les persones.
tronada

Un Pregó telemàtic, amb el lliurament del tradicional Tro de Festa; El concert de gralles des del Campanar de Reus, o el de la Banda de la Festa Major, evidentment sense públic; O la cerimònia de les Tres Claus, entre d'altres. Aquest és el dibuix que ha presentat aquest divendres el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, del que serà aquest any la Festa Major de Sant Pere. 

Se suspenen tots els actes massius, com els concerts o les Barraques, i també les cercaviles i les tronades. De fet, Recasens ha assegurat que "la tronada era essencial en el programa que teníem de la festa i que representa la festa" però finalment, la defensa de la seguretat i la salut de les persones s'ha posat per davant: "teníem sobre la taula els pros i els contres, i en tots els escenaris que plantejavem de la tronada pesaven més els contres que els pros". Per tot plegat s'ha decidit deixar Sant Pere 2020 sense tronades. 

La tronada com a fet emblemàtic no, però sí la cerimònia de les Tres Claus, la que permet treure el bust de Sant Pere d'allà on és guardat tot l'any. "Que Sant Pere surti pot tenir un significat renovat", diu Recasens. A més, aquest és un acte que involucra els tres poders de la ciutat, el civil, el polític i l'eclesiàstic. D'aquí que sí que s'hagi volgut protegir i mantenir en l'estructura d'actes més tradicionals i que defineixen la Festa Major de Sant Pere. 

Daniel Recasens

Una decisió variant

El programa d'actes de la Festa Major de Sant Pere es presentarà properament, quan estigui dissenyat el cartell. De moment, Recasens admet que "els canvis són constants i en aquest mes i mig es pot capgirar tot", per això queda enlaire què podrà fer-se i què no. 

Sigui com sigui, s'ha determinat que tot allò que comportin aglomeracions de persones queda automàticament suspès, i es buscarà garantir la resta d'actes sempre que els formats de noves tecnologies ho permetin. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades