Back to top

Oliver Klein: "Hi ha hagut una manca de confiança"

El qui serà nou alcalde de Cambrils assegura que "no podíem esperar dos anys més" i advoca per un nou govern municipal amb 13 regidors i que promet ser garant del consens.

Després de la bomba d'aquest dimarts al matí, NMC, PSC, Cs i PP han exposat aquest dimarts a la tarda els arguments que els han portat a presentar una moció de censura contra l'actual alcaldessa, Camí Mendoza. Oliver Klein, qui serà el nou alcalde del municipi i qui lidera aquest moviment polític, assegura que l'acord garanteix la representativitat d'un gran espectre de la ciutadania cambrilenca. 

Klein ha recordat que, després de les eleccions del 2019, el seu partit, el Nou Moviment Ciutadà, va ser titllat de formació clau. En aquell moment i en poques hores, es va decantar per donar suport a ERC i Junts, però ara vira el seu posicionament. Assegura Klein que "no s'han trencat els ponts, no hi ha cap problema personal, però s'ha perdut la confiança". 

En vint dies

La decisió, segons Klein, es va prendre ara fa vint dies. I des d'aleshores s'ha anat treballant en un pacte que s'ha evidenciat aquest dimarts. "Des d'aleshores les persones responables dels partits i els qui han hagut de validar l'acord han treballat molt. Hem estat dues setmanes reunint-nos". Considera Klein que aquesta moció de censura, "l'última instància de tot el procés i ratificada avui mateix", és l'eina per revertir la situació a Cambrils. 

"El fracàs de Mendoza"

Klein ha sigut cordial en la defensa del canvi d'estratègia. Ana López, portaveu del grup municipal del PSC, ha estat molt contundent. Ha parlat de "fracàs de la gestió de Camí Mendoza" i també "d'abandonament de la recerca de consens i posicions comunes". Reitera que no hi ha hagut la capacitat, per part de l'alcaldessa, d'escoltar i entendre "l'oposició, una part del seu govern, ni la ciutadania". 

Oliver Klein moció de censura Cambrils

Des de Ciutadans, el seu portaveu municipal, Juan Carlos Romera, considera que "els plenaris han servit de poc, no se'ns ha escoltat i no hem tingut en cap cas cap argument que justifiqui perquè no s'han aplicat les nostres mocions". Diu Romera que "són moltes les queixes que hi ha al carrer per la manca de diàleg de Mendoza". Segons el portaveu de Cs, ara s'obra una etapa nova de diàleg.

El PP, el quart grup municipal que donarà suport a Klein, assegura que l'acord "ha estat ràpid" perquè a tots els integrants de la moció de censura els uneix el futur del municipi. Augura "fermesa, responsabilitat i generositat" i promet un pacte "ampli" i sense exclusions. 

Paraules clau:

Notícies relacionades