Back to top

Òmnium Baix Camp, 50 anys defensant la llengua, la cultura i el país

Més de 600 persones es reuneixen al Teatre Fortuny de Reus per celebrar l'aniversari de l'entitat catalanista i de lluita per les llibertats.

Coincidint amb el 60è aniversari d'Òmnium Cultural a nivell nacional, la delegació del Baix Camp ha celebrat els 50 anys des de la seva fundació. I ho ha fet amb un acte al teatre Fortuny on ha repassat diversos fets històrics i vivències destacades en què l'entitat va tenir un paper decisiu en la lluita per la llengua i la cultura catalanes i les llibertats del nostre país. Lluites que encara perduren avui en dia, i que segons el president d'Òmnium Baix Camp, continuen sent el principal repte de l'entitat.

"Òmnium Cultural té més socis que el Barça", segons el president d'Òmnium Baix Camp, Emili Argilaga

Des del 2014 fins l'actualitat Òmnium Baix Camp ha multiplicat gairebé per 5 el nombre de socis, arribant als 4.800

Un acte emotiu i festiu

L'acte, en què s'hi ha combinat música, muntatges audiovisuals, representacions teatrals i parlaments, ha estat conduït per la companyia teatral reusenca La Gata Borda. I ha comptat amb un breu concert de la Reus Big Band, amb la col·laboració de Canya d'Or, i amb peces intercalades interpretades per la cantant Montse Castellà i l'acordionista Guillem Anguera. Els parlaments han anat a càrrec del vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i el president d'Òmnium Baix Camp, Emili Argilaga, ha més de comptar amb missatge gravat del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart

Celebració dels 50 anys d'òmnium Baix Camp al teatre fortuny

Paraules clau:

Notícies relacionades