Back to top

Òmnium Baix Camp recull suports a la llei d'Amnistia

L'entitat ha fet una recollida de signatures a la plaça del Mercadal de Reus a favor de la llei d'amnistia que es portarà a debat al març al Congrés dels Diputats. Òmnium remarca que l'Amnistia és la solució col·lectiva per a més de 2.850 represaliats

Òmnium Baix Camp ha organitzat una recollida de firmes a favor de la llei d'Amnistia aquest dissabte a la plaça del Mercadal de Reus. L'acte s'emmarca en la campanya d'Òmnium 'Amnistia Fem-nos lliures', que l'entitat duu a terme arreu del territori per "demostrar l'alt suport social i ciutadà" a proposta de llei que ha d'entrar a debat el dia 15 de març al Congrés dels Diputats. Òmnium Cultural considera que l'amnistia és l'única solució global que "abraça el conjunt de persones represaliades pel Procés", segons ha explicat el president d'Òmnium Baix Camp, Emili Argilaga.

L'organització catalana presidida per Jordi Cuixart ha comptabilitzat més de 2.850 represaliats, que quedarien beneficiats per aquesta solució col·lectiva. Argilaga ha remarcat que aquesta llei no tracta només dels polítics empresonats, sinó de totes aquelles persones anònimes amb causes obertes arran d'actes relacionats amb el Procés: "No deixarem ningú enrere".

Òmnium qüestiona la naturalesa de les causes

El portaveu comarcal també ha advertit que aquest 2021 es produirà el desenllaç en moltes d'aquestes causes, ja que la majoria estan relacionades amb fets de l'octubre del 2019. Òmnium Baix Camp ha criticat la naturalesa d'aquestes causes i que la justícia estigui jugant, diuen, al límit de la llei: "Tallar una autopista podria arribar a tenir condemnes administratives, però en cap cas penals".

El de Reus ha estat un dels 30 actes simultanis que ha organitzat Òmnium a Catalunya aquest dissabte i, a més, ha coincidit en horari amb la concentració dels Avis i Àvies per la Llibertat de Reus, que avui eren 106. Amb aquest procés de recollida de signatures encara obert, Òmnium vol congregar el major suport possible abans que arrenqui el debat a Madrid.

Paraules clau:

Notícies relacionades