Back to top

Onofre de Dip torna a la vida a Pratdip Llegendari

El poble de Pratdip s'impregna de misteri aquest cap de setmana coincidint amb la quarta edició de Pratdip Llegendari, un esdeveniment que mescla espectacles, lectures teatralitzades i paradetes de caire medieval.
prat

Fa quatre anys que Pratdip celebra la castanyada implicant a tot el poble. A través del festival Pratdip Llegendari, aquest petit municipi del Baix Camp s'impregna de misteri durant un cap de setmana. Entre el 4 i 5 de novembre, els espectacles i paradetes ambientades en l'Edat Mitjana, omplen els carrers d'aquesta localitat. L'entitat encarregada de fer-ho possible és l'Associació Pratdip Llegendari, formada per cinc membres però que durant aquests dies incrementa el número amb voluntaris d'altres agrupacions del municipi, com és el cas de l'AMPA local. Enguany,  a més, per donar més qualitat als espectacles, compten amb la participació de membres del Teatre Bravium de Reus, qui es posaran en la pell de personatges com Onofre de Dip.

Es tracta d'un festival dirigit a tot tipus de públic, però que mira molt especialment a les famílies del territori. L'objectiu, tal com destaca la vicepresidenta de l'entitat organitzadora, Sílvia Marlès, no és fer por als visitants, sinó que aquests coneguin el poble a través de les seves llegendes i el seu patrimoni. L'església i el castell són dos dels punts on es concentrarà l'activitat d'aquest esdeveniment, que també s'estendrà per la resta de carrers del poble.

 

La compra anticipada d'entrades, principal novetat

Entre les novetats d'aquesta quarta edició, cal destacar l'espectacle que girarà entorn la figura d'Onofre de Dip, qui durant segles va atemorir a la població del Prat per la seva condició vampiresca. Nens, donzelles i pares de família eren assassinats sense pietat per aquest personatge, qui es va convertir en vampir després de ser mossegat per la duquessa d'Hongria. Així ho explica el llibre Les històries naturals, de Joan Perucho, obra a partir de la qual es basa la representació que duran a terme membres del Teatre Bravium. Les entrades per veure aquest espectacle es podran comprar de forma anticipada, per primer any des del naixement d'aquest festival. Tal com explica Marlès, aquesta mesura agilitzarà les cues que es van viure en edicions anteriors.

Carles Pitarch, membre del Teatre Bravium, ha estat la persona encarregada de fer l'adaptació del guió d'aquesta representació. Una tasca, que assegura que no ha estat senzilla, tenint en compte l'ús del llenguatge de l'obra original.

 

Una llegenda amb més de 800 anys d'història

A partir de la feina de Pitarch i la participació d'actors professionals, s'explicarà la història d'Onofre de Dip, comte enviat a Hongria durant el segle XIII i sota el mandat de Jaume I, que és convertit en vampir després de rebre una mossegada per part d'una duquessa hongaresa. Durant la resta de la seva vida, el noble torna a les seves terres, amb un problema afegit: a causa de la seva nova naturalesa, assassina els seus conciutadans per apagar la seva set de sang. Una situació de la qual se'n farta i 700 anys després, decideix posar-li fi, entregant-se als veïns perquè li facin un exorcisme. El final d'aquesta història no es desvetllarà sota d'aquestes línies, sinó als carrers de Pratdip, els dies 4 i 5 de novembre.

Paraules clau:

Notícies relacionades