Back to top

Opinions dividides sobre el futur de l'antiga estació de Cambrils

Ja fa un any que el nou traçat ferroviari està en marxa, una situació que ha deixat sense efectes espais com l'antiga estació de tren a Cambrils. Des de llavors, l'espai ha estat tancat i ara, hi ha diversitat d'opinions envers el seu futur.

El futur de l'antiga estació de Cambrils desperta dues visions oposades al municipi. Damunt la taula hi ha dues campanyes de recollida de firmes per demanar què s'ha de fer amb aquesta construcció del segle XIX. D'una banda, la Federació d'Empresaris de Cambrils defensa que l'enderrocament d'aquesta construcció permetria millorar la connexió entre el barri de l'Eixample i la zona de la platja. Victorià Luque, president de l'entitat, apunta que si aquest edifici desaparegués, permetria donar un valor afegit al barri i que revaloritzaria els habitatges de la zona.

Dues campanyes de recollida de firmes en marxa

Mentre que de l'altra banda, la Plataforma en Defensa del Ferrocarril assegura que la connexió entre barris es podria fer conservant l'edifici i se li podria donar un ús veïnal, tal com demana l'associació del barri de l'Estació. Per això ha engegat una campanya de recollida de signatures per demanar un canvi al POUM, que actualment contempla aquest enderrocament.

Entre les dues postures hi ha un punt en comú: la demanda que l'entorn de l'antiga estació es millori urgentment, donat l'actual estat de degradació de l'espai, que fa prop d'un any i mig que va deixar de tenir utilitat al municipi. 

Paraules clau:

Notícies relacionades