Back to top

Optimisme sobre el futur de la nova Lliga Europea d'hoquei

El Congrés electiu de la World Skate ha dictaminat canvis al capdavant de l'hoquei mundial. Uns canvis que des de l'EHCA valoren positivament.

Carmelo Paniagua, president de la Federació Espanyola de Patinatge, i Luís Sénica, president de la Federació Portuguesa de Patinatge, han sortit escollits com a Chairman de l'hoquei patins mundial i com a president de la World Skate Europa, respectivament. Els resultats del Congrés electiu de la World Skate així ho van dictaminar, i des de l'EHCA, segons han dit a Canal Reus, valoren positivament la resolució dels comicis, ja que entenen que Paniagua i Sénica s'obriran al diàleg.

De fet, Paniagua ja es va posicionar públicament a favor dels clubs en la prèvia de la Supercopa d'Espanya d'hoquei. En declaracions a TV3, el Chairman assegurava que "voler fer una competició professional, atractiva i que enriqueixi l'hoquei patins és importantíssima perquè aquest esport avanci. Si no ho canviem, aquest esport es morirà". 

Tret de sortida el 15 de gener

Tot apunta que els dotze clubs l'Associació de Clubs Europeus d'Hoquei Patins -Reus, Noia, Liceo, Barça, Caldes; Sporting, Benfica, Porto, Oliveirense, Barcelos; Saint-Omer i Forte dei Marmi-, començaran una competició a partir del 2022. Segons va comentar Mònica Balsells al Cercle Central de Canal Reus, s'ha de ser "optimista" i espera que el torneig comenci el "15 de gener". Una competició que, diu, "pot ser un espectacle brutal". 

Una Lliga Europea descafeïnada

I tot plegat mentre està en marxa la Lliga Europea més descafeïnada de la història, amb només vuit equips en competició: el Trissino, el Lodi i el Sarzana italians, el Tomar i el Valongo portuguesos, el Coutras i La Vendenne francesos i el Diessbach suís.

Paraules clau:

Notícies relacionades