14:46 - 26 gener 2023
Gastromobil
Orada a la taronja | Recepta
Vols aprendre a cuinar una orada a la taronja? Segueix aquesta recepta de la Gastromòbil Destí Baix Camp de Canal Reus
Aquesta setmana a la Gastromòbil-Destí Baix Camp de Canal Reus aprenem a fer una Orada a la Taronja, amb el xef Xavier Martí, del Restaurant El Círcol de Reus.
INGREDIENTS
- 1 orada
- 1 all porro
- 1 cabeça d’alls
- Fumet de peix
- Mantega
- 4 taronges
- 1 llimona
- 1 llima
- Salsa “yondu”
- OOVE Oli d'oliva Verge Extra
- Sal volcànica
- Germinats
- Salicòrnia
- Ous de salmó
ELABORACIÓ
- Netegeu l'orada o demaneu-la neta a la peixateria i feu-la filets
- Feu el fumet sofregint amb oli d’oliva, un all porro, una cabeça d'alls, cranc i galeres. Un cop ben sofregit, afegiu-hi el peix de roca i l'aigua i deixeu-lo bullir durant mitja hora.
- Poseu una mica de mantega en una paella a foc lent.
- Afegiu-hi el suc de quatre taronges i una llimona i deixeu que redueixi.
- Un cop hagi reduït, afegiu-hi una mica de fumet i salsa “yondu“.
- Marqueu l'orada amb un raig d’oli per la part de la pell, i després poseu-la a la paella amb el suc dels cítrics.
- Emplateu posant el llom de l'orada amb el suc dels cítrics.
- Ratlleu pell de llima per sobre.
- Poseu sal volcànica, germinats i salicòrnia i ous de salmó, a sobre de l'orada.
- Decoreu-ho amb un cruixent de tapioca