Back to top

Ordre de cerca i captura contra Edgar Fernàndez, regidor de la CUP de Reus

El jutjat número 3 de Reus l'havia citat a declarar en fins a dues ocasions, la darrera la setmana passada. El cupaire s'havia negat a personar-se davant el magistrat. Està acusat dels delictes de desobediència i desordres públics pels fets potseriors a la sentència de l'1 d'octubre.

Nou cop judicial al ben mig d'una campanya electoral. El jutjat d'Instrucció número 3 de Reus ha decretat una ordre de cerca i captura per a Edgar Fernàndez, el regidor de la CUP a Reus que s'ha negat a presentar-se davant el magistrat en fins a dues ocasions. S'esperava que en qualsevol moment pogués passar però el cas és que arriba a tres dies de les eleccions al Parlament.

Fernàndez, juntament amb desenes de persones, està encausat per les manifestacions que hi van haver després de la sentència de l'1 d'octubre, la tardor del 2019. Entre d'altres està acusat dels delictes de desordres públics i desobediència. El regidor ja havia estat citat a declarar dos vegades als jutjats de Reus pels fets posteriors a la sentència de l'1 d'octubre. Sempre s'ha negat a declarar, ara el jutge ha dictat una ordre de cerca i captura contra ell. 

S'espera la detenció del regidor de la CUP

Edgar Fernàndez ha assegurat que no té cap intenció de seguir els dictàmens del jutge i, per tant, no es personarà, altra cop, davant els jutjats de Reus per tal que se li prengui declaració com a encausat. Davant d'aquesta situació, es preveu que en els pròxims dies es pugui resoldre tot plegat amb una detenció del regidor de la CUP, tal i com ja va passar amb els exregidors Oriol Ciurana i Mariona Quadrada, així com també amb l'actual portaveu del partit a l'Ajuntament de Reus, Marta Llorens. 

Les mostres de suport a les xarxes socials no s'han fet esperar. La candidata de la CUP al Parlament de Catalunya per Tarragona i regidora de l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada, ha estat qui ha avançat la informació a través del seu compte de twitter. 

Paraules clau:

Notícies relacionades