Back to top

Origen i evolució del circ contemporani català al documental dels 25 anys del Trapezi

El teatre Bartrina ha acollit la preestrena del documental "Trapezi. Art, espectacle i vida" que s'ha fet per commemorar el 25è aniversari del Tapezi, la Fira de Circ de Catalunya, que es fa cada any a Reus.

Durant més d'un any s'ha estat treballant en el documental "Trapezi. Art, espectacle i vida" que té la voluntat d'explicar els orígens i evolució del circ contemporani català a través dels 25 anys de la Fira Trapezi, d'apropar aquesta disciplina artística a tothom, i de mostrar el treball i tècniques dels artistes que hi ha darrere els espectacles. Tot plegat ha permès recuperar material audiovisual que a vegades no és fàcil de trobar.

Què hi podem veure al documental?

El documental s'estructura en tres parts:

  • Història dels 25 anys de la Fira Trapezi
  • Origen i context del naixement del circ contemporani a Catalunya
  • Relació històrica de Reus amb el circ 

El muntatge combina imatges històriques amb escenes més recents, i entrevista a persones relacionades amb el món del circ i que han contribuït a fer del Trapezi una Fira consolidada i de referència a tot el país.

La propera edició del Trapezi, la 26a, tindrà lloc de l'11 al 15 de maig.

Preestrena al Bartrina

El documental "Trapezi. Art, espectacle i vida" s'ha pogut veure per primera vegada aquest diumenge, 20 de març, en la preestrena que ha acollit el Teatre Bartrina de Reus. I serà aquest dilluns quan s'estrenarà a la Filmoteca de Catalunya, a Barcelona, a les 20:30.

Paraules clau:

Notícies relacionades