Back to top

Oriol Ciurana, quart investigat pels fets del 23S a Reus

Ciurana, qui va ser regidor de la CUP a Reus l'anterior mandat, també està sent investigat per un presumpte delicte de desordres públics arran els talls de les vies que es van fer el 23 de setembre, el dia que es va detenir una desena d'integrants dels CDR's a la Catalunya Central.
Manifestació Jutjats de Reus

Una trentena de persones han protestat aquest matí a les portes dels jutjats de Reus contra els Mossos d'Esquadra. Agents de la policia catalana estan citats a declarar pels fets ocorreguts el 23 de setembre a Reus.

Uns fets pels quals, de moment, estan investigats quatre persones. Tres d'ells són o han estat regidors de la CUP a Reus, i el quart és un històric militant de l'esquerra independentista. 

La setmana passada els moviments independentistes van denunciar la persecussió judicial i policial a la qual estan sent sotmesos. Critiquen que es construeixin casos al voltant de manifestacions pacífiques i que els assenyalats, literalment, siguin persones visibles del moviment de l'esquerra independentista. Així doncs, un dels investigats és Edgar Fernández, regidor de la CUP i militant d'Endavant. També estan investigats Mariona Quadrada, qui va ser regidora de la CUP i Ricard Aragonès, militant també d'Endavant. 

oriol ciurana

A aquestes tres persones encausades també cal sumar-hi Oriol Ciurana. Durant la protesta d'aquest dijous al matí s'ha donat a conèixer que l'ex regidor de la CUP a Reus també està acusat per haver, presumptament, organitzat el tall a les vies d'aquell 23 de setembre

El pròxim dimarts 18 de febrer estan citats a declarar als jutjats de Reus. 

Els tres encausats de Reus i la crítica a la policia

cup

Aquest dijous al matí estan citats a declarar als jutjats de Reus els agents dels Mossos d'Esquadra que van redactar els atestats per les manifestacions del 23 de setembre a la capital del Baix Camp. Aquell dia, mig miler de persones van protestar a la plaça del Prim contra les detencions de diversos integrants dels CDR's als quals van acabar acusant de terrorisme. 

canalreus a telegram

Després de la manifestació a la plaça del Prim, un grup de persones van tallar les vies del tren. Per aquest fet, tres persones estan encausades als jutjats de Reus. Estan citats a declarar el pròxim 18 de febrer.

La protesta d'avui a les portes del tribunal vol posar de manifest la persecució que, segons diuen, pateix el moviment independentista, ja que diuen que els fets dels quals s'acusa els tres investigats no tenen ni cap ni peus. De fet, a l'atestat es recull que una de les encausades és regidora de l'Ajuntament, quan ho va deixar de ser el passat mes de maig. A un altre, se l'acusa d'haver llegit un manifest, quan no va ser ell qui ho va fer. 

Paraules clau:

Notícies relacionades