Back to top

Oukhelfen, la vida abans i després d'un paper

Tot i haver obtingut el millor temps en moltes competicions estatals, l'atleta no havia pujat mai a un podi. Fins ara. El problema: que no tenia la nacionalitat espanyola.
Un entrenament d'Abdessamad Oukhelfen

No s'ha penjat mai una medalla. No ha pujat mai a un podi. Però ha guanyat moltes competicions estatals. Abdessamad Oukhelfen té 20 anys i és una promesa del fons i mig fons català. Va arribar a Catalunya des del Magreb quan tenia 5 anys, i gràcies al seu germà va començar a practicar l'atletisme. Quan ja estava preparat per competir però van començar els problemes. Tot, per no tenir la nacionalitat espanyola.

Oukhelfen però no es va rendir i va seguir entrenant mentre esperava pacient la resolució d'un tràmit que va iniciar ara fa just tres anys. La seva situació fa tan sols quatre mesos que s'ha regularitzat. El reusenc ja ha pogut demostrar el seu potencial. Ha obtingut un or al Campionat d'Espanya i un bronze en el seu primer europeu.

Abdessamad ja pensa en Tòquio 2020, abans però participarà en l'europeu de cross que se celebrarà a Lisboa al mes de desembre.