Back to top

El PADS de Reus podrà tramitar denúncies LGTBI-fòbiques

Prèviament, només es podien tramitar denúncies LGTBI-fòbiques als Mossos D'esquadra i a les oficines PADS de Barcelona

Reduir les conductes discriminatòries relacionades amb l'orientació sexual s'ha convertit en un dels principals objectius a assolir per part de la Generalitat. El Punt d'Atenció a la Diversitat sexual, ubicat al Casal de Dones, és una oficina on la gent del col·lectiu pot trobar suport i un entorn segur davant de qualsevol agressió o dels seus drets.

Berta Mascaró, presidenta del col·lectiu H₂O ha declarat que el fet que ara des del PADS es puguin tramitar denúncies LGTBI-fòbiques ¨és un pas endavant en la visibilització dels drets i membres de la comunitat, ja que s'està donant importància a un punt d'atenció que ofereix la sensibilitat necessària als membres del col·lectiu durant la tramitació de denúncies homofòbiques que altres serveis porten a terme de manera, però de manera més violenta i incòmode¨.

Casal de Dones

El PADS podrà tramitar denúncies LGTBI-fòbiques

Prèviament, el PADS no havia pogut tramitar aquestes denúncies que la comunitat LGTBI ha continuat patint aquests darrers anys i portant a la justícia a través dels Mossos d'Esquadra i les oficines situades a Barcelona, ja que aquesta funció estava molt centralitzada.

No obstant això, tal com afirma Alba Garcia Maganya, técnic de suport del PADS: ¨Tota la població de Catalunya hauria de poder accedir i fer ús d'aquests recursos estiguin on estiguin¨.

Per aquest motiu, la Generalitat ha proposat descentralitzar aquesta tasca i situar la segona seu a Reus amb la finalitat que, a partir d'ara, el PADS municipal també pugui tramitar denúncies en contra d'aquests actes homofòbics, de manera més acompanyada durant el procés i aconseguir reduir substancialment aquestes conductes.

Paraules clau:

Notícies relacionades