Back to top

EL PAM 2020-2023 de la Diputació de Tarragona, dotat amb 85M€

El Pla d'Acció Municipal, amb 5M€ més que el del període anterior, contempla un major import per als municipis amb termes municipals grans o amb nuclis agregats o EMD
pam

El Pla d'Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona per al període 2020-2023 destinarà 85M€ als municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès.

Es tracta d'una inversió 5M€ superior a la del quadrienni anterior, si bé aquesta no és l'única novetat del proper PAM: també inclou un canvi en el criteri de distribució dels imports als municipis, i una nova planificació temporal, per tal que els ajuntaments puguin planificar estratègicament les seves inversions segons les necessitats de les respectives poblacions.

En concret, el PAM ja no contempla una planificació anual sinó quadriennal, una nova temporalitat gràcies a la qual els municipis podran dissenyar millor l'estratègia de les seves actuacions durant el mandat. Aquesta planificació, però, podrà adaptar-se anualment.

pam

Programa de Sanejament

D'altra banda, la distribució dels recursos inclou a partir d'ara, com a factor determinat, la superfície del terme municipal i l'existència o no de nuclis agregats o d'entitats singulars dins del municipi. Així, la major grandària del terme o el fet que inclogui aquests altres nuclis poblats representarà una major inversió per a aquestes àrees.

En aquest sentit, cada km2 representarà 538,98€, i cada entitat singular 1.759,83€. Una altra modificació destacada és la incorporació d'un nou programa d'ajuts, el Programa de Sanejament de les finances municipals, específic per a aquest àmbit i que s'afegeix als tres programes ja existents fins ara: Inversions, Despeses corrents i Secretaria-Intervenció.

Més de 1.200 actuacions en el PAM 2017-2019

En el període anterior, el conjunt dels municipis van destinar el 68.98% de la dotació econòmica del PAM a inversions i el 31,01% a funcionament i personal (despeses corrents i programa de secretaria-intervenció).

En concret, les inversions més sol•licitades van estar relacionades amb els següents àmbits: intervencions en vies públiques i accés als nuclis de població; equipaments socials, culturals i turístics.

Els municipis van realitzar un total de 1.256 actuacions durant el període 2017-2019 a través del PAM de la Diputació de Tarragona.

canalreus a telegram

 

Paraules clau:

PAM

Notícies relacionades