Back to top

El PAM més interactiu del Camp de Tarragona, el de Cambrils

Cambrils compta amb un nou sistema per poder consultar en temps real el Pla d'Acció Municipal.

Consultar l'estat d'execució del Pla d'Acció Municipal de Cambrils en temps real ja és possible. El consistori ha posat en marxa el portal pam.cambrils.cat, una eina de govern obert que busca acostar la transparència en els compromisos de l'equip local i que permet veure l'evolució de cada proposta. L'eina, més enllà de ser interactiva, busca ser àgil per a l'usuari, tal com detalla l'alcaldessa Camí Mendoza a Canal Reus. Segons Mendoza, és un dels objectius de govern obert que es va marcar des dels inicis del mandat i que ara veu la llum.

Compromisos en temps real

A dia d'avui, els compromisos més desenvolupats pel govern cambrilenc són aquells relacionats amb el benestar de les persones, que es troben al 42% d'execució, mentre que els que estan menys desenvolupats, amb un 17%, tenen a veure amb una ciutat segura, equilibrada, endreçada i sostenible. Segons la batllessa, la voluntat és la d'arribar al màxim percentatge possible en tots els apartats, però reconeix que la pandèmia pot influir negativament en l'evolució de certs compromisos.
Més enllà del PAM interactiu, properament també s'afegirà una versió de dades més fluïda del pressupost i la contractació municipal. Una de les opcions que permetrà aquesta nova versió serà l'exportació de fitxers de dades obertes.

Les línies de mandat es van presentar poc després de l'anunci del nou equip de govern que es va crear després de les eleccions del maig de 2019, mentre que el document es va desgranar cinc mesos després, amb quatre eixos estratègics que marquen el full de ruta del govern local.

Paraules clau:

Notícies relacionades