Back to top

El Panteó de la família Boule es restaurarà

El dia 2 de gener es complien 150 anys del cementiri de Reus, el primer equipament de l'estat espanyol que es va concebre laic. Coincidint amb el seu aniversari, s'ha plantejat una sèrie de millores i activitats per conèixer aquest espai.

La família Boule es troba enterrada en un panteó situat molt a prop de l'entrada del cementiri de Reus. Es tracta d'un dels monuments funeraris més representatius del cementiri reusenc, construït l’any 1882 sota la influència de l’estil neoclàssic. Ara però, requereix una revisió per evitar el seu deteriorament. Per això, s'elaborarà un estudi sobre l'estat d'aquest monument per determinar quins són els punts més febles d'aquest element funerari.

boule cementiri

El cementiri de Reus, més enllà de ser el primer equipament que es va concebre laic a l'estat espanyol, sempre ha apostat per la sensibilitat del dol, tal com assenyala la regidora Montserrat Flores, qui apunta que el cementiri reusenc va ser dels primers del país en respectar la diversitat religiosa de la societat.

Tot plegat s'emmarca en els actes d'aniversari del cementiri, que aquest 2 de gener, complia150 anys. 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades