Back to top

Es paralitzen les adopcions d'animals de companyia

Protectores i gosseres han aturat els tràmits d'adopció de gats i gossos durant el confinament. Tot i això, les peticions no han baixat.
gos

Passar més temps a casa o tenir permís per sortir a treure el gos no justifica el fet d'adoptar un animal de companyia. Un fet que si bé és de sentit comú, la rumorologia a les xarxes socials feia que durant les primeres setmanes de confinament no fos tan descabellat.

La veritat és que els centres d'acollida d'animals tenen paralitzat els tràmits d'adopció, fet que, ara mateix, fa impossible poder acollir un animal de companyia. El Refugi Baix Camp, dedicat especialment als gats, reconeix però que han augmentat les peticions d'adopció d'aquests felins.

Des del refugi Baix Camp tampoc poden fer captures de gats de les colònies que controlen a la ciutat. Això implicarà un augment dels embarassos de les gates del carrer que durant el temps de confinament no s'han pogut esterilitzar.

Per altra banda, la gossera Última Llar no ha rebut més peticions d'adopció de gossos que de costum. La funerària animal reconeix que també han disminuït les sortides de recollida d'animals abandonats en un 50%, i malgrat que alguns d'aquests són retornats als seus amos, el centre podria quedar saturat si aquesta situació continua més temps.

Tant l'última Llar com el refugi Baix Camp animen a totes aquelles persones que s'han interessat a adoptar un animal de companyia a què facin una adopció responsable després del confinament.

canalreus a telegram

Notícies relacionades