Back to top

Paraules il·lustrades per recordar els refugiats

Recordar les vivències de persones desplaçades amb petits relats i il·lustracions. Aquest és l'objectiu del llibre "Emociones hazinadas", el nou projecte de l'equip multidisciplinar Cuidando que treballa per donar suport psicològic a voluntaris que treballin en camps de refugiats.
El projecte ja està acabat però busca finaçament per poder-se publicar

"Emociones hazinadas". Darrere d'aquest títol s'amaga un recull de relats il·lustrats que tenen com a objectiu apropar de manera creativa la situació de les persones refugiades. Els seus creadors, Xifré Ramos i Maria Sanmartí, uneixen els seus talents per plasmar sobre paper el que han vist en els seus viatges a Grècia i les històries que diversos refugiats els han explicat. Un retrat d'una realitat que s'amaga a l'altra banda del Mediterrani. "El llibre vol ser un clam a prendre consciència de la vulnerabilitat de les persones refugiades i sorgeix de la trobada fantàstica entre la Maria i jo: ni ella sabia que jo feia relats, ni jo sabia que ella feia il·lustracions", reconeix l'autor del llibre i activista de Cuidando, Xifré Ramos.

Aquest projecte de llibre neix de Cuidando, un equip multidisciplinar de persones format per psicòlegs, treballadors socials i professionals del sector de la salut que té com a objectiu donar suport psicològic a voluntaris que treballin en camps de refugiats. Tot i que el projecte ja està enllestit, l'associació demana la participació ciutadana per poder subvencionar-lo i tirar-lo endavant a través de la pàgina edita.cat. "Necessitem l'ajuda de la gent per tirar endavant el projecte i tenim engegat un micromecenatge. Tot i això, encara no hem assolit el 25% del total i només tenim 30 dies per fer-ho", es lamenta.

El llibre no és l'únic projecte que Cuidando té a les mans. L'equip ja està pensant en altres propostes creatives per apropar la situació dels refugiats als ciutadans, fer-ne difusió i conscienciar-los sobre l'urgent ajuda que es necessita.

Paraules clau: