Back to top

El Parc Astronòmic Muntanyes de Prades fixa la mirada en l'observació científica

El parc continua creixent amb el futur Observatori del Pla de la Guàrdia, un equipament únic per a l'observació de l'univers i que s'ha de convertir en un referent a tota la península Ibèrica

El Parc Astronòmic Muntanyes de Prades fa un balanç molt positiu d'aquest 2021, on ha rebut més de 5.000 visitants amb un impacte econòmic en el municipi de més de 300.000 euros, consolidant la vila vermella com a destí astroturístic del país.

Ara la mirada està posada en l'Observatori del Pla de la Guàrdia, un equipament científic de primer ordre situat en un indret amb unes condicions excepcionals per a l'observació científica. Una de les peculiaritats més importants és que l'equipament estarà obert al públic per tal d'apropar l'observació científica a la ciutadania.

El projecte ja ha rebut l'aprovació de la Comissió Territorial d'Urbanisme del Camp de Tarragona per tal que es pugui construir, però faltarà també buscar el finançament dels 3 milions d'euros que es preveu que costi tot l'equipament.

Una cartellera estable d'espectacles de divulgació científica

Mentre en futur equipament espera, el Parc Astronòmic segueix en marxa amb diverses novetats per aquesta temporada, com dos espectacles de llum i so al centre de visitants que s'incorporaran a les sessions del planetari 360° i a l'observació d'estels al mirador.

Amb Selene es farà un trepidant viatge a la Lluna ple d'aventures per al públic familiar, un espectacle que s'estrenarà el pròxim 26 de març. Per altra banda, aquest cap de setmana s'estrena Kosmos, un tribut a Karl Sagan per a majors de 8 anys. Els amants de l'astronomia, però hauran d'esperar fins al mes d'abril donat que les entrades estan gairebé exhaurides.

Paraules clau:

Notícies relacionades