Back to top

El Parc Natural de les Muntanyes de Prades escolta la ciutadania

S'han reunit alcaldes, representants territorials, consells comarcals i diputacions implicades a la vila de Prades per iniciar el procés participatiu del futur parc natural.

Primera pedra en la creació del Parc Natural de les Muntanyes de Prades. Aquest matí s'han reunit alcaldes, representants territorials, consells comarcals i diputacions implicades a la vila de Prades per iniciar el procés participatiu del futur parc natural. L'objectiu és aconseguir la unanimitat del territori pel que fa al projecte i al seu pla de gestió.

La reunió d'aquest divendres a la vila de Prades ha estat convocada amb la intenció de generar un clima de confiança entre els diversos agents implicats, i de marcar una mateixa direcció per a tots. D'aquesta manera, es procedeix a iniciar el procés de participació del projecte, a través d'una consulta ciutadana que permeti veure quines expectatives es tenen en relació amb la creació d'aquest parc natural. També, es vol conèixer com s'espera que sigui el pla que gestioni i protegeixi el medi natural i el paisatge. Tot plegat, a través de sessions específiques, però també a través d'oficines tècniques que puguin resoldre els dubtes ciutadans i que s'emplacin els ajuntaments.

Des de la direcció general de polítiques ambientals i medi natural es creu indispensable la unanimitat del territori. I, des del mateix territori, són coneixedors que serà un procés llarg.

El procés de participació ha d'allargar-se els dos primers trimestres de l'any vinent., i és un pas que està estipulat per llei, com a consulta pública prèvia. També s'ha de produir la delimitació tècnica del parc abans de poder procedir a la seva tramitació. Fins ara es parlava de l'any 2025 per poder fer realitat el projecte. A hores d'ara, no volen tancar una data, però sí que asseguren que es procedirà amb la màxima celeritat possible, una demanda que comparteixen amb les plataformes cíviques en defensa del projecte.

Paraules clau:

Notícies relacionades