Back to top

El Parc Samà reobre portes el 23 de maig

S'ha elaborat un pla de contingència per reduir el risc de contagi: controls d'aforament fins a un total de 300 persones, recorreguts de
sentit únic o cartelleria informativa, entre les mesures adoptades
sama

El jardí històric del Parc Samà de Cambrils tornarà a obrir les seves portes el proper dissabte 23 de maig a les 10 hores sota uns rigorosos protocols higiènic-sanitaris que integren tots els requisits de seguretat exigits per als Llocs Patrimonials.

Mesures de prevenció

sama

Un resum de les mesures adoptades en el Pla de Contingència per Covid-19 de Parc Samà es pot consultar al web de parc, entre elles:

  • Les 14 hectàrees d'extensió permeten als visitants gaudir de la serenitat i la natura sense aglomeracions. Les limitacions daforament, així com el recorregut de dos quilòmetres de sentit únic que discorre per grans avingudes entre vegetació permeten gaudir de lentorn sense estrès i mantenint en tot moment la distància de seguretat.
  • Sha instal·lat un control daforament per no superar els 300 visitants dins de parc. En el cas de l’hivernacle de plantes tropicals Alfonso de Fontcuberta i Samà sha establert un itinerari duna única direcció i un aforament de 15 persones, a l'igual que en l Aviari de Marianao, que alberga més de 50 psitàcides (lloros) de Centreamèrica. Al laberint de blat de moro s'han dissenyat passadissos de dos metres. El bar-museu i la zona de pícnic shan acondicionat per garantir la distància entre les taules.

sama

  • A l'entrada a parc el visitant passarà per una catifa desinfectant per assegurar la neteja de les soles de les sabates. A la taquilla, així com en altres zones comunes, el visitant disposarà de gels hidroalcohòlics. Els lavabos es desinfectaran i netejaran sis vegades al dia, a ligual que les taules de pícnic, i la resta de mobiliari de parc. Jardiners, personal de manteniment, cuidadors de fauna i personal datenció a el públic disposen d'EPIs certificats en funció del seu lloc i nivell de risc. També sels ha donat formació sobre el seu correcte ús.
  • El parc informarà el visitant abans de la confirmació de reserva o compra dentrades sobre les mesures de prevenció. Es potenciarà la venda dentrades per internet a la pròpia web de parc. També sha instal·lat cartelleria amb informació de les mesures preventives implantades, així com la indicació dels aforaments de cada espai.

Campanya Naturalesa d'Herois

sama

Per tal de per reconèixer la feina que els professionals sanitaris estan realitzant des de linici de la pandèmia, el Parc Samà posa en marxa Naturalesa d'Herois, una campanya de regal de passis anuals gratuïts (samalinas). Els treballadors sanitaris hauran de mostrar a lentrada de parc seva acreditació col·legial -o la de centre o servei al què pertanyen- i serà vàlida per tot lany 2020.

L'any passat, el Parc Samà va rebre 115.000 visitants i el 2020, malgrat les circumstàncies excepcionals, espera contribuir a el posicionament de Cambrils com a destinació turística segura.

Rescat de 10 treballadors

sama

La reobertura de parc permetrà rescatar dun Expedient de Regulació Temporal dOcupació (ERTO) a 10 treballadors: es vol que el visitant sigui conscient que amb la seva visita contribueix a la generació docupació i a la conservació daquesta joia que uneix història, cultura i natura.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades