Back to top

El Parc Samà, en tràmits per demostrar l'origen del cocodril confiscat

Després que els agents del SEPRONA requisessin un exemplar dissecat de cocodril cubà del Parc Samà, des del centre recorden que es tracta d'un animal que va viure en aquest espai a principis del segle XX, després que els propietaris el portessin de Sud-Amèrica en un dels seus viatges.
parc sama

El Parc Samà de Cambrils ha canviat al llarg dels anys la seva fesomia i també la seva visió del món. A principis del segle XX, els propietaris del moment, els marquesos de Marianao, van omplir l'espai amb animals exòtics, entre els quals també s'hi trobava un cocodril cubà que va viure fins aproximadament l'any 1927.

Un cop mort, els marquesos van decidir dissecar-lo, una de les tendències de l'època. Des de llavors ha plogut molt, i amb el canvi de gestió del parc, els hereus dels marquesos van decidir cedir part d'aquest patrimoni familiar als nous gestors. Recentment, agents del SEPRONA van decomissar l'animal, que segons el parc, s'utilitzava com un recurs educatiu. Paral·lelament, des del centre reiteren que formen part de diversos programes de recuperació i reforç de fauna, com per exemple l'eriçó salvatge.     

cocodril

Pel que fa al cas del cocodril decomissat, des del parc estan recopilant documentació gràfica per demostrar l'existència del cocodril finat quasi un segle enrere i poder fer front a l'acta denúncia de contraban interposada per SEPRONA.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades