Back to top

Pares i mares podran estar les 24 hores amb els fills ingressats a la Unitat Neonatal

La Unitat Neonatal de l'Hospital Sant Joan de Reus incorpora llits a 5 boxs, un bany amb dutxa i una sala de descans equipada amb butaques, televisor i microones.
noticies

La Unitat Neonatal de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, que disposa de 15 places per nadons, millora les seves instal·lacions perquè mares i pares puguin estar les 24 hores amb els seus fills ingressats i incorpora llits a 5 boxs, un bany amb dutxa i una sala de descans equipada amb butaques, televisor i microones.

Els darrers estudis sobre la presència de mares, pares i familiars el màxim temps possible a les unitats neonatals, facilitant el seu paper com a cuidadors, han demostrat tenir múltiples beneficis.

Augmenta la taxa de lactància materna

Concretament, la seva presència facilita el vincle mare/pare-fill/a; augmenta la taxa de lactància materna; disminueix l’estrès del nadó fent que la seva recuperació sigui més ràpida; afavoreix un millor neurodesenvolupament, sobretot en nadons prematurs, i millora la dinàmica familiar disminuint l’angoixa de la família i incrementant la seva percepció de seguretat.

Afavorir el paper de pares i mares com a cuidadors/ores

L’objectiu és atendre els nadons, no únicament per curar la seva malaltia, sinó per abordar altres aspectes i necessitats que els ajudin en la millora clínica i en el seu desenvolupament tot afavorint, tant com sigui possible, el paper de les mares i els pares com a cuidadors/ores principals en aspectes com l’alimentació, la higiene o els mètodes cangur, entre altres.

Aquestes millores són un pas més en la humanització de la Unitat Neonatal de l’Hospital, que des de fa ja 10 anys permet les visites de mares i pares les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. En aquesta unitat s’atenen nounats prematurs a partir de 27 setmanes de gestació i 870 grams, i nounats que requereixin cures intensives.

Paraules clau:

Notícies relacionades