Back to top

El Parlament aprova crear una comissió de la seguretat del sector de la petroquímica

El Ple ha aprovat avui per unanimitat la proposta impulsada per tots els grups i subgrups parlamentaris de crear una comissió d'estudi de la seguretat del sector de la petroquímica a Catalunya
parlament

El Ple ha aprovat avui per unanimitat la proposta impulsada per tots els grups i subgrups parlamentaris de crear una comissió d'estudi de la seguretat del sector de la petroquímica a Catalunya, després de l'accident del 14 de gener a la planta d'Iqoxe al complex de Tarragona, "amb greus i lamentables pèrdues humanes i danys materials", tal com remarca l'exposició de motius de la iniciativa.

La comissió, que s'haurà de constituir properament, tindrà per objecte estudiar la seguretat del sector de la petroquímica a Catalunya, i en concret el funcionament dels plans de seguretat exterior. Segons l'exposició de motius, "és necessari conèixer de forma transparent tot el que va succeir durant l'emergència, depurar responsabilitats i estudiar les actuacions necessàries per garantir plenament la seguretat ambiental, industrial i laboral, una informació adequada a la població i les mesures de control ambiental".

parlament

La proposta, tramitada pel procediment d'urgència extraordinària, preveu que, a més dels diputats que la integrin, puguin assistir a la comissió tècnics, especialistes i membres d'entitats. El text també estableix que la comissió serà vigent durant la legislatura en curs i que podrà redactar un informe final, d'acord amb el Reglament.

Han pres part en el debat Teresa Pallarès (JxCat), Raquel Sans (ERC), Matías Alonso (Cs), Carles Castillo (PSC-Units), Yolanda López (CatECP), Vidal Aragonés (CUP) i Daniel Serrano (PPC). Tots ells han iniciat les intervencions amb paraules de record i condol per les víctimes mortals de l'accident i de suport als ferits i a la resta de persones afectades. L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i altres representants del territori i també del sector i d'entitats civils, com Cel Net, han seguit el debat des de l'hemicicle.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades