Back to top

Participació de rècord a la Reus Viu el Vi

Reus Viu el Vi viurà una nova fita: la primera Mostra del Vermut de Reus. Com a motiu del desè aniversari, el certamen es multiplica. Enguany se superen les xifres de participació amb 85 cellers representats, 10 proveïdors gastronòmics i més de 50 estands. La fira s'inaugurarà el divendres 1 de juny a les set de la tarda.
Participació de rècord a la Reus Viu el Vi

Reus Viu el Vi celebra la seva desena edició. Per celebrar-ho, el certamen incorporarà la primera Mostra del Vermut de Reus, que tindrà un especial protagonisme el dissabte 2 de juny i l'endemà al matí. Allà hi seran representades les vuit marques locals i també es podran tastar dues marques convidades. "Al món del vermut comptarem amb una marca catalana, el Celler de Ronadelles de Cornudella, que presentarà el seu aperitiu Cap de Ruc; i una marca espanyola, el Vermut Lacuesta que produeix el Celler Martínez Lacuesta", explica Isaac Sanromà, president de la Cambra de Comerç.

Enguany, la fira es multiplica amb la participació de 85 cellers de diverses denominacions d'origen. Els cellers estaran ubicats en 50 estands a la Plaça de la Llibertat, que oferiran un centenar de vins, caves i vermuts. Com a novetat, els assistents podran resoldre 10 enigmes alhora que degusten l'oferta vinícola. Entre aquells que els encertin se sortejaran diverses experiències de la Ruta del Vermut de Reus, com poden ser la visita guiada Vermuts Miró o la visita teatralitzada a Vermuts Rofes.

La gastronomia també jugarà un paper clau en aquesta edició. Els assistents podran degustar diverses especialitats al preu de dos euros i mig. És el cas de la tapa que elabora el cuiner Gerson Ribal per la DOP Siurana, feta de patata, samfaina, arengada, un all torrat, avellana i una reducció de vi negre. Tot acompanyat, d'una pipeta d'oli.

Enguany, els organitzadors esperen superar els 50.000 tastos que es van servir l'any passat, una xifra que demostra la bona salut del món vinícola català.

Paraules clau: