Back to top

Pas endavant per la futura estació de trens de Reus a Bellissens

ADIF ha adjudicat la redacció del projecte d'una de les infraestructures que fa més temps que es reclama a la ciutat i que ja va rebre la llum verda a principis del 2017, ara fa cinc anys.

La futura estació de trens de Reus, que s'ha d'ubicar a la zona de Mas Iglesias, fa un pas endavant. ADIF ha adjudicat la redacció del projecte que ha de permetre construir la infraestructura. Concretament, el projecte contempla l'estació modular, dues andanes i un pas inferior que permetrà permeabilitzar la zona i la seva mobilitat. El contracte s'ha adjudicat a l'empresa Ingérop T3 amb un pressupost de prop de 350.000 euros. Tot plegat ha d'estar enllestit en els pròxims quinze mesos. 

Això situa l'arrancada de la construcció d'aquesta estació, com a mínim, per la segona meitat del 2023. Un equipament imprescindible per a la zona sud de la ciutat, que ha de donar solució a les necessitats de mobilitat del nou Hospital Sant Joan i també del campus Bellissens de la Universitat Rovira i Virgili. De fet, fa anys que se'n parla i el 2017, el govern de la Generalitat, ja va anunciar la seva construcció, tot i que els diners havien de venir de Madrid. 

Bellissens

Amb l'arribada del PSOE al govern central, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, va assegurar que la construcció d'aquesta estació es desencallaria. Tot i que s'ha tardat, finalment, el projecte ha entrat als pressupostos generals de l'estat i aquest 2022 s'ha adjudicat la redacció del projecte. 

La nova estació donarà servei al tràfic de rodalies i se suma a la situada a la zona nord de Reus. Tindrà un disseny modular, és a dir, que estarà conformada per diversos mòduls ampliables que permetran, segons diu ADIF, garantir el flux de viatgers. 

estació de bellissens

Paraules clau:

Notícies relacionades