Back to top

Pas endavant per a la implantació del PLASEQTA

El PLASEQTA és una prioritat per al govern de Catalunya. Això és el que ha dit el conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, en la reunió que ha tingut aquest dimecres amb tots els representants del territori. Una jornada que ha servit per donar les primeres passes a un pla que va ser aprovat l'any passat, després de l'accident d'IQOXE.

Una resposta eficient i eficaç en el cas d'emergència química. Aquesta és la voluntat del Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona, més conegut com a PLASEQTA.

Un full de ruta que es va aprovar després de l'accident d'IQOXE el passat 14 de gener del 2020 i que aquest dimecres, 14 de juliol, el conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, acompanyat de tots els alcaldes i representants del territori han intentat ficar fil a l'agulla.

En aquest sentit, el conseller ha defensat la importància de la la presència directa dels representants del territori en la presa de decisions per tenir coneixement de què passa i poder decidir en conseqüència amb la millor de les informacions. “Només des de la proximitat es coneix la realitat i només des de la proximitat es prenen decisions adequades”, ha dit.

Les primeres accions: instal·lació d'alarmes i sensors

De moment, les primeres accions que es començaran a veure seran la instal·lació de sirenes de risc químic i també de sensors de detecció de productes tòxics. Segons Elena, es colocaran 18 sensors al polígon sud i 33 al polígon nord com a prova pilot per avaluar i detectar, així com per tenir un major control de les incidències que es puguin produir.

A banda dels sensors, Elena també ha destacat que s’han posat en marxa 2 sirenes de risc químic a Salou i properament se n’afegirà una tercera. Tanmateix, ha anunciat que n’hi ha 5 més que estan en licitació i que es posaran en funcionament a la zona de Tarragona

Major sensibilització entre la ciutadania

El conseller ha afegit que a més dels recursos tècnics i professionals també es portaran a terme campanyes de sensibilització "perquè tothom sàpiga que ha de fer en un moment determinat".

Paraules clau:

Notícies relacionades