Back to top

Pas endavant per la Superlliga Europea d'hoquei patins

L'EHCA (Associació Europea de Clubs d'Hoquei Patins) i la World Skate sumen esforços per crear una Superlliga Europea la temporada vinent.

Tot apunta que la Superlliga Europea d'hoquei patins serà una realitat. A hores d'ara, la temporada vinent la comptaria amb els dotze equips de l'EHCA: cinc de l'OK Lliga -Reus, Barça, Liceo, Noia i Caldes-, cinc de portuguesos -Sporting, Oliveirense, Porto, Benfica i Barcelos-, un francès -Saint Omer- i un italià -Forte dei Marmi-. 

Segons Pere Barrios, president del CH Caldes, el format de la competició per la temporada 2021-2022 seria una lliga regular de tots contra tots entre els equips que formen l'EHCA. De fet, ja s'hauria creat una comissió per realitzar el calendari. En canvi, de cara al curs 2022-2023 s'inclourien quatre conjunts més a la Superlliga, canviant el format a dos grups de vuit equips, amb un playoff i una Final Four. En cap cas la competició seria tancada. 

Aprofitant la Final Four de Luso del passat cap de setmana, l'EHCA i la World Skate es van reunir per tirar endavant aquesta competició, un torneig que des de l'ens internacional veuen amb bons ulls. D'aquesta manera, ambdues entitats posen de manifest el desig de "millorar i professionalitzar" la màxima competició continental. 

A conseqüència de la creació de la Superlliga, la Lliga Europea com a tal desapareixeria, però la World-Skate Europe Cup, l'antiga copa de la CERS, es mantindria

Paraules clau:

Notícies relacionades