Back to top

Pas enrere del govern: restauració i oci fins a les 00.30h de la nit

El govern de la Generalitat fa passos enrere en la flexibilització de les mesures anticovid, després de l'elevat creixement dels contagis. Limiten les trobades socials a 10 persones i l'horari nocturn de les activitats.

Els consellers de Salut i Interior, Josep Maria Argimon i Joan Ignasi Elena, així com la portaveu del govern, Patrícia Plaja, han comparegut aquesta tarda després d'una reunió extraordinària de la comissió delegada referent a la covid19. Han anunciat un lleuger enduriment de les restriccions anticovid, arran de l'evolució de la pandèmia amb múltiples contagis.

Principalment, han anunciat una reducció de l'horari de les activitats. Així, a l'espera que ho ratifiqui el PROCICAT, han avançat que en els pròxims dies es restringirà l'activitat fins dos quarts d'una de la matinada. Un fet que afectarà qualsevol activitat d'oci, cultural i de restauració. En el cas dels establiments de restauració, aquesta hora també serà la darrera tant per recollida com per serveis a domicili.

A la vegada, han reiterat que tots els esdeveniments culturals hauran de ser amb el públic assegut.

Trobades de 10 persones com a màxim

D'altra banda, des del govern també han limitat el nombre de persones en trobades socials a 10, sempre que no es tracti de bombolla de convivència. En aquest sentit, han insistit que "no es podrà superar 10 persones en cap àmbit, ni públic ni privat, ni en interior ni en exteriors'.

També han recomanat als ajuntaments que limitin l'accés als parcs, platges i altres espais públics exteriors entre dos quarts d'una de la matinada i les sis del matí.

De fet, el conseller Joan Ignasi Elena ha demanat "un esforç més, cal reduir la interacció social". Així mateix, Josep Maria Argimon ha recordat que "demà arribarem a les vuit milions de dosis administrades".

Reaccions de la restauració

Paraules clau:

Notícies relacionades