Back to top

El pas de la riera de Maspujols serà reobert en menys d'una setmana

Més d'una setmana després dels aiguats provocats pel temporal Gloria, Cambrils continua arrossegant conseqüències. La riera de Maspujols s'ha omplert de sediments que entre d'altres afectacions, han tancat un pas que uneix les principals carreteres amb tot un barri. Des del consistori, s'han proposat reobrir-lo abans de dilluns.
maspujols

L'Ajuntament de Cambrils no té constància del calendari d'execució de les obres que l'Agència Catalana de l'Aigua té previstes a la riera de Maspujols al seu pas pel municipi.

És el que trasllada el consistori a l'hora de parlar d'uns treballs que el barri del Molí de la Torre, pròxim a la riera, demana a crits des de fa anys. L'aspecte que ofereix actualment aquest espai és ben diferent al de setmanes enrere. El temporal Gloria, més enllà d'aigua, ha portat una gran quantitat de sediments que han col·lapsat el pas que connecta el barri amb les principals vies de comunicació, com són la N-340 o l'autovia A7.

Davant d'aquest més de metre i mig de sorra, des del consistori asseguren que treballaran perquè es retiri la sorra que ocupa la carretera en menys d'una setmana, però recorden que la resta de tasques relacionades amb aquest espai corresponen a l'ACA. De fet, estava previst un rebaix de la llera que l'última llevantada ha impossibilitat. Ara, el projecte segueix a l'aire sense dates ni terminis. La solució proposada de retirar la sorra de la carretera, des del barri, es percep com un pedaç. Fa anys que reivindiquen una cura exhaustiva d'aquesta riera per evitar mals majors.

Més enllà d'aquesta riera, el temporal Gloria també va tenir una afectació important al litoral cambrilenc, que s'està refent del sotrac. Pel que fa a la riera d'Alforja, especialment malmesa per la rierada de fa tres mesos, s'espera que l'Ajuntament iniciï la fase d'obres en què es repararà la passarel·la que l'aigua es va endur. Paral·lelament, l'ACA s'encarregarà a partir del mes de febrer d'arreglar els murs d'aquest espai. L'expectativa del consistori és que tot plegat estigui en condicions per Setmana Santa.

Paraules clau:

Notícies relacionades