Back to top

A un pas de l'obertura del nou centre de dia Rosa Maria Vivar

Es calcula que prop de 15.000 persones tenen Alzheimer a la demarcació de Tarragona. No obstant això, els experts asseguren que les dades no són del tot exactes, ja que un 30% dels casos no han estan diagnosticats. A Reus, i gràcies a la Fundació Rosa Maria Vivar, unes 200 persones podran gaudir del nou centre diürn i pioner en el tractament de l'Alzheimer.
Centre de Dia Rosa maria Vivar

El nou centre de dia Rosa Maria Vivar està a un pas de convertir-se realitat. Unes instal·lacions amb què es pretén ser un dels centres de referència en el tractament de l'Alzheimer, a través de les teràpies més innovadores per a l'estimulació cognitiva, tal com assegura la presidenta de la Fundació Rosa Maria Vivar, Margarita Oliva.

Un centre de dia on tindran cabuda des dels malalts d'Alzheimer que es troben en un nivell avançat, fins a aquelles persones que tenen problemes de memòria, però que no vénen d'una demència, així com aquelles persones que no tenen cap patologia, però volen cuidar la seva estimulació cognitiva.

Un edifici avantguardista on predomina la llum, la fusta, però, sobretot la natura. I és que els professionals destaquen els jardins, horts i les diverses zones verdes repartides pels 4 mòduls com una part molt important de la teràpia.

Els responsables de l'obra preveuen que el centre de dia pugui obrir les seves portes a finals d'octubre, principis de novembre.

De moment, però, els pròxims 26, 27 i 28 de setembre es faran visites guiades per donar a conèixer aquestes noves instal·lacions, així com per a conscienciar a la ciutadania de la importància de seguir treballant en la lluita contra l'Alzheimer.

Paraules clau: