Back to top

El passaport covid, nou convidat a les taules de bars i restaurants

L'entrada en vigor de la mesura a la restauració ha comportat conseqüències negatives pels negocis, com són les esperes i l'anul·lació de reserves.

El requeriment del passaport covid per accedir als bars, restaurants i cafeteries entrava en vigor la passada nit de dijous a divendres, a Catalunya. Abans d’accedir a l’interior dels establiments cal ensenyar el certificat. Els qui el tenen, entren. Els qui no el tenen, es queden a la terrassa o marxen. A Reus, això suposa uns endarreriments en el servei de restauració que, fins ara, compensen davant l’alternativa dels tancaments o les reduccions d’aforament. Entre la clientela, alguns ho veuen amb molt bons ulls i altres se senten confosos davant la mesura.

La situació als pobles és diferent. Riudecanyes és un municipi que no arriba als 1.150 habitants. I, tot i que hi ha més clientela fidel, l’anul·lació de sopars de Nadal ha esdevingut un problema. Moltes previsions alimentàries van realitzar-se a inicis del novembre, comptant amb aquestes reserves. A més, el control del certificat covid digital els suposa una tasca més, haver de fer de “policies”

Altre cop restriccions per la restauració

Des del sector, es creu injust que, altre cop, bars i restaurants paguin les conseqüències de la nova onada, mentre, a fi de mes, els costos de la llum, del gas i dels autònoms continuen sent del 100%. Preveuen que, enguany, el desembre no serà un bon mes per recuperar les pèrdues obtingudes durant l’any.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades