Back to top

El Passaport Cultural s'amplia a dues escoles reusenques més

Els nous centres que s'incorporen al projecte són l'Escola Mowgli i l'Escola Sant Bernat Calvó. 

El projecte de creació d'oportunitats educatives i d'acreditació i reconeixement social d'aprenentatges fora de l'escola per a infants batejat com a Passaport Cultural s'amplia a dos centres educatius més de Reus després d'haver aconseguit un resultat positiu amb la seva posada en marxa. Els nous centres que s'incorporen al projecte són l'Escola Mowgli i l'Escola Sant Bernat Calvó. 

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, ha explicat que "els tres primers mesos de posada en marxa a l'escola Prat de la Riba estan sent molt satisfactoris per totes les parts implicades (mestres, nens, famílies, proveïdors, ...) i ens vam plantejar introduir escoles amb característiques diferents per valorar si també funcionaria tan bé, i comptar amb més elements de valoració de cara a anar ampliant les escoles participants". 

Així doncs, les dues escoles que s'incorporen a la proposta estan situades lluny del centre de la ciutat que és on es concentra la major part d'activitat cultural, una és al nord i l'altra al sud. A més, la composició social de les famílies és diversa. 

passaport cultural reus

Modificat el disseny dels passaports incorporant la Casa Rull

El regidor Recasens ha afegit que "la fortalesa de la iniciativa rau en que, per una banda, l’escola fomenta un treball en xarxa proposant a les famílies conèixer i/o participar en les ofertes culturals i socials de l’entorn alhora que els les posa en valor fent-ne una retroalimentació dins les aules tot connectant-les amb els projectes i aprenentatges que s’hi porten a terme, i, per altra banda, potencia la implicació social dels infants i les famílies en la vida cultural i social de la ciutat promovent uns referents identitaris compartits, indispensables per a vincular les persones a projectes de futur i que donin un sentit al treball, al compromís cívic i a la convivència".

La distribució dels Passaports Culturals s'ha fet aquest dimarts entre els alumnes de les dues noves escoles. En aquesta ocasió s'ha modificat una part del disseny dels passaports, ja que en la primera edició hi figuraven elements singulars de l'Escola Prat de la Riba. En el nou model s'ha optat per una imatge genèrica de ciutat associada al món cultural que correspon a l'edifici de la Casa Rull, modernista, espai cultural polivalent gràcies al seu jardí i seu de la regidoria de Cultura i Política Lingüística. 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades