Back to top

Un passeig Albert peatonal, una reclamació amb un lustre d'història

Després d'algun ensurt al passeig Albert de Cambrils entre vehicles i infants que juguen en aquest espai, membres de l'AMPA de l'escola de Música i de l'associació de veïns del barri antic s'han unit per reivindicar una via totalment peatonal. Ho han fet mitjançant una protesta passada per aigua, però que no ha aigualit la seva reclamació: que per aquest passeig no hi circulin cotxes.
Un passeig Albert peatonal, una reclamació amb un lustre d'història

Sense cotxes que circulin pel passeig Albert de Cambrils. Aquesta és la idea que reivindiquen membres de l'AMPA de l'escola de Música i de l'associació de veïns del barri antic per evitar més ensurts que involucrin infants i vehicles. Des de l'entitat veïnal, apunten que el fet de permetre la circulació de cotxes i camions comporta riscos pel que fa a la seguretat de la ciutadania, tal com assenyala Ignasi Martí, president associació del Barri Antic de Cambrils.

Per fer front a aquesta problemàtica, reclamen una reunió amb la regidora de seguretat ciutadana per proposar solucions. Per Martí, una solució seria tancar el trànsit durant les tardes a través d'una pilona, però és una opció que no tanca la porta a d'altres.

Des del col·lectiu de l'AMPA apunten que el problema no es troba únicament en el carril per on poden circular vehicles, sinó que a més, diuen que no sempre es respecten els senyals de trànsit, segons Gisela Guerrero, membre de l'AMPA.

Per la seva part, fonts del consistori assenyalen que la connexió del trànsit rodat en aquesta via es va acordar entre els representants veïnals i l'Ajuntament en el seu dia, i malgrat no negar-se a canviar aquesta situació, apunten que seria necessari comptar amb una petició signada per part dels veïns que formen part del Consell de Barri. Segons indiquen, una decisió d'aquest tipus pot afectar a una part del veïnat, motiu pel qual demanen que la proposta sigui el màxim de consensuada possible.

Notícies relacionades