Back to top

Passeig visual per una ciutat de Reus que ja no existeix

Avui els presentem el llibre Reus Desaparegut de Francesc Olesti, un recull fotogràfic de la ciutat que va des del final del segle dinou fins a la dècada dels seixanta. El llibre vol fer un salt en el temps perquè el lector pugui veure com era la ciutat antigament.
Passeig visual per una ciutat de Reus que ja no existeix

Sabien que l'actual plaça llibertat abans es deia la plaça dels quarters? O se'n recorden del cinema Kursaal? Són alguns dels indrets fotografiats que fan recórrer un viatge en el temps a tot lector que fullegi el llibre Reus Desaparegut. L'obra és un recull fotogràfic que Francesc Olesti ha recopilat i ha descrit minuciosament.

L'autor del llibre Reus Desaparegut, Frances Olesti ha explicat que "el llibre és una recopilació de més de 160 fotografies i postals antigues de Reus que van des de finals del segle XIX fins als anys 60 del segle passat. El que he fet és fer una descripció del que es veu a la fotografia lligat amb la història de Reus. Hi ha tres apartats diferents, un és el nucli antic, l'altre el centre vila i els afores."

Les fotografies i postals incloses en el llibre mostren l'evolució que va patir la ciutat. Un recull fotogràfic del fons personal de l'autor que porta tota una vida recopilant. Declarat col·leccionista d'afició i reusenc de passió, Olesti té prop de 4.000 fotografies d'abans i després de la Guerra Civil.

"Malauradament per les bombes caigudes durant la Guerra Civil i després per l'especulació immobiliària dels anys 70, a Reus van desaparèixer molts edificis que sap molt de greu que ja hi siguin, per tant per la gent gran serà un moment de nostàlgia i pels més joves doncs veuran coses que segurament trobaran curiós com era abans." ha afegit Olesti.

Reus Desaparegut convida a fer un passeig visual pel nucli històric, pels barris i l'entorn de la ciutat convertit en quelcom que ja no existeix però immortalitzat gràcies a l'art de la fotografia.

Paraules clau: