Back to top

"Passejada" pel riu Siurana i la polèmica gestió de l'aigua

Amb l'objectiu de visualitzar i donar a conèixer les agressions mediambientals que s'estan produint al territori, la plataforma Xarxa Sud ha convocat una segona sortida que s'emmarca en la campanya "Passejades per les agressions". En aquest cas la trobada s'ha dedicat al riu Siurana i a la gestió de les aigües.

Una cinquantena de persones s'han concentrat a la Venta del Pubill, prop de Cornudella del Montsant, per conèixer de primera mà el que la Plataforma Xarxa Sud ha anomenat la "Ruta de l'espoli de l'aigua del riu Siurana". Ha estat una trobada per poder documentar i veure "in situ" la situació del pantà de Siurana, la del riu que en surt i travessa el Priorat, i la gestió de la seva aigua, que pateix un transvasament pel qual el 90% del seu recurs hídric es transfereix a la conca del Riudecanyes, que travessa el Baix Camp.

Xarxa Sud organitzarà més "passejades"

Des de Xarxa Sud, juntament amb la Plataforma pel Riu Siurana i Unió de Pagesos, han denunciat aquesta situació i han afirmat que les comarques del sud pateixen moltes altres agressions mediambientals, com són la massificació de molins, abocaments il•legals o l'explotació de pedreres. Problemàtiques que, segons els impulsors de la campanya, s'aniran donant a conèixer en els propers mesos. 

Paraules clau:

Notícies relacionades