Back to top

Pastorets de l'Orfeó Reusenc: tradició viva

Abans d'encarar el 2018, any del centenari, l'Orfeó Reusenc es bolca en l'escenificació dels Pastorets. Estimada per grans i petits, és l'única representació musicada que es pot trobar a la ciutat i representa un símbol tant per als de la casa com per al públic que, any rere any, gaudeix veient com se'n surten el Belluguet i el Bieló.
Pastorets de l'Orfeó Reusenc: tradició viva

De l'infern de Llucifer al cel de la Verge Maria i els àngels. Les peripècies del Belluguet i el Bieló, que recorren els mateixos tres estadis que la Divina Comèdia, són les aventures teatrals per excel·lència del Nadal. Prenent de referència la versió de Josep Morera i les partitures d'Emmanuel Bosser, l'Orfeó Reusenc interpreta els únics pastorets musicats de la ciutat i la comarca.

Els Pastorets de l'Orfeó, o de la casa, com ells mateixos els anomenen, és l'obra que més s'ha escenificat des dels anys 30. Després de la seva última representació al Teatre Fortuny el 2003, l'any 2013 l'entitat la va recuperar amb motiu del 75è aniversari de la Secció de Teatre. El que va ser un retorn molt aplaudit aleshores, s'ha convertit ara en una cita esperada per un públic que comprèn totes les edats. I és que tot i tenir un segle d'història, sembla que per als Pastorets no passin els anys.

Els Pastorets de l'Orfeó també es podran veure el proper dissabte 30 de desembre. Es tracta de l'última representació de l'entitat abans del centenari del 2018, del qual es guarden tots els detalls per al mes de gener.