Back to top

El patrimoni de Reus a l'abast dels ciutadans

El patrimoni i la història de Reus han tornat a ser protagonistes aquest cap de setmana, i és que s'ha celebrat la cinquena edició del Reus Ocult. En aquesta ocasió més de 7.200 reusencs han pogut visitar espais com el pati de la casa March o el terrat de l'Ajuntament, que s'han inclòs al Reus Ocult per primera vegada, i d'altres com el Xalet Serra o la sala noble de la Puríssima Sang, que ja s'havien obert al públic en altres edicions.
visita a la puríssima Sang en el 5è Reus Ocult

Una dotzena d'espais amb interès històric i arquitectònic s'han obert als ciutadans en el marc de la cinquena edició del Reus Ocult.

Davant el Xalet Serra, per exemple, s'hi han format llargues cues per poder veure un habitatge que es va construir a finals del segle XIX, i que ha passat per diverses mans. O més al centre de Reus, a la plaça de la Puríssima Sang, hi ha un grup de visitants que entra, guiats per un guia ocasional, a l'església de la Sang. A l'interior del temple en destaca la sala noble, que es va salvar de l'incendi de la Guerra Civil. Aquests són espais que habitualment estan tancats al públic, però que gràcies al Reus Ocult, un cap de setmana a l'any s'han obert a la ciutadania.

L'activitat, organitzada per una associació sense ànim de lucre, s'ha convertit en una cita esperada per molts reusencs. Paral·lelament a les visites, s'hi ha dut a terme, novament, un recorregut per portes d'edificis destacats, un itinerari patrimonial en bicicleta, i una activitat destinada els infants d'entre 3 i 15 anys, el "petits exploradors".

Paraules clau:

Notícies relacionades