Back to top

Pellicer: "Amb INNOVA l'Ajuntament ha fet el que havia de fer"

L'alcalde de Reus és el protagonista aquesta setmana del QDF de Canal Reus. També ha valorat la situació al voltant del futur polític de l'espai de l'antiga CiU a Reus amb vista el 2023.

Carles Pellicer sempre ha volgut mantenir-se al marge de les valoracions judicials al voltant del cas INNOVA. Aquest divendres, però, al Qüestió de Fons de Canal Reus, ha volgut valorar els deu anys de l'inici del procés i també l'actuació del consistori al llarg d'aquest temps. 

L'alcalde de Reus diu que "no me n'arrepenteixo de res", però també admet que no s'havia posat fre a les accions contra els anteriors responsables de l'Ajuntament i el holding d'empreses municipals perquè "no és bo per a la ciutat tenir-ho tot judicialitzat". Amb tot, insisteix que des del govern s'ha actuat com calia. 

I és que el jutge, en les diverses manifestacions que ha fet via auto els darrers mesos, ha criticat la inacció de l'Ajuntament de Reus i també del partit ARA Reus a l'hora de demanar noves diligències o aportar noves proves per a seguir amb la instrucció de les diverses peces separades. D'aquí que el magistrat hagi retirat de la instrucció aquestes dues parts, mantenint en algunes peces encara la CUP, que sí que ha anat fent seguiment del cas. 

Sense desvetllar el futur, però reclamant unitat

Carles Pellicer, d'altra banda, també ha parlat del seu futur polític. L'alcalde de Reus manté la incògnita sobre què farà el 2023, quan tornen a celebrar-se eleccions municipals a l'estat espanyol i quan acabarà el seu tercer mandat a la plaça del Mercadal (va dir que només n'estaria dos). La inèrcia que acumula els darrers anys, amb un govern còmode que li permet tirar endavant les polítiques de ciutat, són un punt a favor. La deriva de l'espai neoconvergent, disgregat "en diversos espais", tanmateix, no ajuda. 

La mateixa deriva del seu partit, el PDeCAT "que ara està en renovació i no sé ben bé cap a on", diu Pellicer, també podria ser un obstacle. Sigui com sigui, la paella pel mànec encara la té ell, l'alcalde i, ara mateix, frontissa entre les dues principals ànimes de l'antiga CiU. 

Entrevista completa

Paraules clau:

Notícies relacionades