Back to top

Pellicer busca aliar-se amb el PSC i Martín critica manca de lideratge

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, insisteix en la seva proposta del passat mes de maig d'un 'govern de 21 per al segle XXI' i considera que cal sumar esforços amb el PSC, des de l'oposició, per abordar qüestions de ciutat. Els socialistes, oberts a parlar.
Carles Pellicer

L'alcalde de Reus insisteix amb el govern de 21 regidors i obra la porta a un pacte amb el PSC, des de fora del govern, per abordar aquelles qüestions capitals per a la ciutat.

Amb els socialistes al govern de Madrid i amb una regidora del partit a Reus al Congrés dels Diputats, Carles Pellicer considera que el PSC és un soci imprescindible per desencallar assumptes com l'estació intermodal al sud de l'Aeroport o el Baixador de Bellissens. Per tot plegat, parla obertament d'asseure's amb Andreu Martín, portaveu dels socialistes, a dialogar un front comú per anar a Madrid a reivindicar el que pertoca a la ciutat. 

El PSC respon que també cal ser exigents amb Barcelona

Ara bé, Martín respon a Pellicer que, malgrat estar obert a parlar, la reunió arriba tard. "Fa sis mesos que el govern governa i encara no ens hem reunit ni amb l'alcalde ni amb la vicealcaldessa". El líder del PSC a Reus assegura que "no entenc que vulguin parlar amb mi per solucionar els problemes que venen de Madrid i en canvi no parlin amb els seus respectius partits a Barcelona". Martín ha fet aquestes declaracions després que es coneguessin els pressupostos que la Generalitat té previst d'aprovar en els pròxims mesos. 

Conferència de l'alcalde al Círcol

Tot plegat sorgeix després que l'alcalde de Reus convidés el PSC a una taula de diàleg aquest dijous, durant una conferència que el batlle ha pronunciat al Círcol. Davant una sala plena a vessar, amb multitud de referents polítics i socials del territori, l'alcalde va desgranar mica en mica el projecte de l'actual govern que presideix. Sobre la taula grans qüestions, com l'habitatge, que també sotmet a un gran acord del plenari per trobar solucions a la manca de pisos per a la gent jove i a l'elevat preu del mercat immobiliari a la ciutat.

La redifinició dels usos del tomb de ravals també és una de les idees mare del nou govern. De la mateixa manera que l'entorn del Mercat del Carrilet. El gran projecte en obres aquest mandat serà la nova piscina coberta, que també ha d'ajudar a potenciar la zona sud de la ciutat. I també el desdoblament del CAP Sant Pere, a la zona del barri del Carme. 

Les qüestions medioambientals, com la Zona de Baixes Emissions, les noves plaques fotovoltaiques a les escoles i la dinamització de la Boca de la Mina, també són una preocupació del govern. 

Però Pellicer no només va parlar dels acords interns de ciutat. També va voler possicionar Reus en el mapa i assegura que cal impulsar una Aliança del Sud de Catalunya per fer front unitari davant les administracions superiors. Un nou intent d'assolir acords supramunicipals que se suma a la resta d'iniciatives que, en els darrers anys, no han tingut pràcticament cap resultat positiu. Pellicer, però, aquest cop assegura que la cosa ha de funcionar sí o sí.

Paraules clau:

Notícies relacionades