Back to top

Pellicer denuncia als Mossos la retirada de la pancarta

Moments de tensió davant l'Ajuntament de Reus després de la retirada de la pancarta que demana l'alliberament dels presos polítics. Un grup de persones l'han retirat des de la plaça, amb l'ajuda d'una escala i un pal. Una acció que ha despertat la polèmica, enfrontant a detractors i afins i que ha acabat involucrant a l'alcalde Carles Pellicer i al cap de l'oposició, Juan Carlos Sánchez.
Moments de tensió a l'Ajuntament per la retirada de la pancarta llibertat presos polítics

Aquest matí de divendres, 10 d'agost, la pancarta de l'ajuntament de Reus era retirada per part de dos ciutadans, que es trobaven a peu de plaça. L'acció ha despertat polèmica, provocant una picabaralla entre detractors i afins a què la pancarta es trobi al balcó de la casa de la vila. De fet, el conflicte ha acabat involucrant l'alcalde Carles Pellicer i al cap de l'oposició Juan Carlos Sánchez. Arran dels moments viscuts a la plaça del Mercadal, Pellicer ha anunciat que denunciarà la situació als Mossos d'Esquadra per amenaces.

"Presentaré dues denúncies davant dels Mossos d'Esquadra pels fets d'aquest matí", assegurava l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. "La primera per defensar els interessos d'una institució municipal. Si hi ha una pancarta al balcó de l'Ajuntament, és perquè la majoria dels representants de la sobirania popular han decidit que hi ha de ser".

"La segona denuncia que presentaré serà per amenaces a l'alcalde", assegurava Pellicer i afegia: "Com alcalde, no com Carles Pellicer, sinó com a alcalde no puc permetre ni permetré que se'm digui Como te vuelvas a meter aquí, te vamos a pegar".

En aquest sentit, des del consistori denuncien que els dos regidors de Ciutadans hagin estat còmplices d'una acció de provocació que altera la convivència social. Asseguren que ha estat una acció planificada i que és intolerable que uns representants polítics tinguin aquesta actitud.

"Constato i condemno la participació de Ciutadans, perquè han estat còmplices i instigadors d'un atac deliberat a la llibertat d'expressió institucional que han orquestrat i victorejat com uns irresponsables", denunciava l'alcalde. 

 

Uns fets que també han comportat la mobilització d'altres col·lectius com són els avis i àvies per la llibertat, els quals no han deixat de cantar a favor de l'alliberament dels polítics empresonats.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades