Back to top

Pellicer espera una segona meitat de mandat més tranquil·la

Carles Pellicer confia que la segona meitat de mandat serà més tranquil·la que la primera. El PSC podria acabar d'estabilitzar un govern reforçat després que l'oposició no presentés moció de censura. La possibilitat que sembla que guanya més força és la d'uns socialistes fora del govern però donant-li suport en àmbits concrets.
Carles Pellicer, alcalde de Reus, durant l'entrevista al Notícies Vespre

Carles Pellicer va passar, ahir, pels Notícies Vespre de Canal Reus TV per fer balanç d'uns pressupostos que, finalment, s'han aprovat. L'absència d'una moció de censura per part de l'oposició ha permès, al govern, tenir uns comptes per executar durant els pròxims 6 mesos.

L'amenaça d'una alternativa de govern que prengués la vara d'alcalde a Pellicer ha planat, sobretot el darrer més, i no seria estrany que torni a aparèixer a final d'any. Malgrat tot, El batlle confia que la segona meitat del mandat, que comença tot just ara, sigui més tranquil·la. Per una banda perquè valora i confia en la lleialtat entre els socis de govern, PDeCat, ERC i Ara Reus. Per altra banda, però, perquè manté la porta oberta al PSC ja sigui 'per una possible entrada a govern o d'un acord de governabilitat'. En aquest cas, es marcarien línies vermelles i polítiques a seguir només en alguns àmbits concrets. Pellicer matisa, però, que 'desitjaria que quan vinguin a negociar, sí és que han de venir, ho facin amb una proposta clara i ferma també amb el suport de la seva assemblea'.

Els socialistes, per la seva banda, es mostren disposats a parlar amb l'alcalde, però sense portar propostes concretes ni mandats de l'assemblea. Es tracta, expliquen, d'analitzar com està la situació política i trobar, probablement, àmbits de treball conjunt com el sanitari, però no d'entrar directament a govern. Pellicer afirma que la seva actitud respecte tota l'oposició no ha canviat i es mantindrà la mà estesa, diu, a qui vulgui donar estabilitat governamental.

L'oposició, en canvi, retreu al govern que no executi les mocions que s'aproven al plenari, tinguin o no el suport de PDeCat, Esquerra i Ara Reus. L'alcalde sentencia que 'd'entrada, les mocions no són d'obligatori compliment, per tant, algunes coses les apliquem, i n'hi ha d'altres que considerem que no són oportunes o correctes i no les apliquem'. Pellicer matisa, però, que 'quan fem el balanç, que el farem aviat, veurem que la majoria de mocions que ha presentat l'oposició han estat aprovades d'una manera o d'una altra'.

Pel que fa als pressupostos, contemplen actuacions urbanístiques a diversos barris de la ciutat i projectes amb partida pressupostària com la Reus Film Office. Tot plegat, assegura Pellicer, es començarà a treballar a partir d'ara, amb els comptes sobre la taula, per establir-ne el calendari.

Paraules clau: