Back to top

Pellicer exigeix la instal·lació de sirenes de risc químic als barris del sud de Reus

L'alcalde de Reus i la regidora de Seguretat Ciutadana consideren incomprensible que el Govern no plantegi la instal·lació de sirenes de risc químic als barris del sud de la ciutat.

Reus no forma part de les zones on el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (PLASEQTA) preveu la instal·lació de sirenes de risc químic, tot i estar dins de l'àrea d'influència.

Així ho han assegurat l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme de l'Ajuntament de Reus, Dolors Vázquez, després que aquest dimecres, 14 de juliol, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, informés els alcaldes del territori de les novetats d'aquest pla d'emergència.

PLASEQTA

Alcalde i regidora s'han mostrat molt crítics i consideren “incomprensible” que el Govern no atengui la petició de Reus d’instal·lar sirenes d’avisos a la població als barris del sud de la ciutat

"Hi ha sirenes a totes les zones d'intervenció menys al terme municipal de Reus"

En aquest sentit, Pellicer ha destacat que una part de Reus està en zona d'intervenció del PLASEQTA i que, pràcticament, tot el terme municipal està en zona d'alerta. Per aquest motiu, l'alcade assegura "no entendre" que el pla d'emergències disposi sirenes en tota la zona d'intervenció, menys en aquella que correspon al terme municipal de Reus.

Pellicer critica que el Govern no destini tots els recursos necessaris

Per tot plegat, des de l'Ajuntament de Reus també exigeixen que es revisi, immediatament, el PLASEQTA. Un document que no evidencia el que aquest dimecres va exposar el conseller d'Interior, qui assegurava que no escatimarien en recursos. 

"No es poden escatimar recursos quan parlem de la seguretat de la ciutadania"

"Si realment el PLASEQTA fos una prioritat del Govern de la Generalitat, hi destinaria els recursos necessaris”, ha assegurat l'alcalde de Reus, qui ha afegit: “El document no preveu la dotació de recursos suficients per millorar la seguretat del territori per tal d’oferir una resposta correcta i immediata davant els riscos a que està exposat”.

De moment, l'alcalde de Reus assegura que es reunirà amb el conseller d'Interior en els pròxims dies.

Paraules clau:

Notícies relacionades