Back to top

Pellicer: 'No pot ser que el Tren-Tram es dibuixi des d'un despatx de Barcelona'

L'alcalde de Reus vol que el debat sobre el nou projecte de mobilitat al Camp de Tarragona es pugui dur a terme des del territori.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, en una entrevista al programa Qüestió de Fons de Canal Reus, critica que les infraestructures es decideixen i s'executen des de Barcelona. De fet, demana que es pugui debatre des del territori quina és la millor fórmula d'executar aquest tipus de projectes. 

Pellicer ha fet aquestes declaracions parlant del Tren-Tram. Una aposta per a la mobilitat amb transport públic al Camp de Tarragona que fa anys que es remena i que finalment entra en fase d'informació pública. El projecte inicial d'aquest nou sistema de comunicació intermunicipal contempla que un tren entri a Reus per Bellissens i que travessi els passejos fins a la plaça de les Oques, on hi hauria una parada. En posteriors fases es contempla que pugui donar el tomb per la circumval·lació de la ciutat, passant per La Fira Centre Comercial i tornant a Bellissens en un recorregut circular. 

'Cal redefinir el projecte'

Doncs bé, Pellicer considera que aquesta opció no contempla les vicissituds pròpies dels passejos i la resta de rondes afectades. Diu l'alcalde de Reus que cal vetllar per la mobilitat en aquestes zones, per la seguretat dels vianants i també per les necessitats de la ciutadania. Per tot plegat vol que la ciutat participi de la definició futura del projecte. "No podem permetre que les infraestructures es decideixin des d'un despatx de Barcelona", diu Pellicer, que afegeix que "estem parlant d'una gran inversió que cal que tingui un compromís amb la ciutat i que pugui ser duradora". El que ve a dir l'alcalde de Reus és que no es poden repetir els nyaps del passat. 

Més presència a l'Aeroport

En la mateixa línia, l'alcalde de Reus assegura que la ciutat ha de tenir més pes a l'hora de decidir les polítiques de promoció de la principal infraestructura de la ciutat: l'Aeroport de Reus. "La presència que tenim ara a la mesa de l'Aeroport no és suficient", diu. "No pot ser que només se'ns informi de les rutes que tenim i les aerolínies amb les quals operem", afegeix el batlle, que demana que la ciutat pugui participar d'una forma més activa en la presa de decisions. 

Entrevista completa 

Paraules clau:

Notícies relacionades