Back to top

Pellicer obre una segona ronda de contactes pels pressupostos

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha anunciat una segona ronda de contactes amb l'oposició per tal de negociar els pressupostos. Ho ha fet en el plenari d'aquest dijous, en el qual tots els grups li han rebutjat frontalment l'expedient presentat. Així, Pellicer ha posposat la qüestió de confiança i s'ha donat de temps fins dilluns per reunir-se amb els grups.
Pellicer anuncia una nova ronda de contactes amb tota l'oposició per negociar els pressupostos.

Canvi d'estratègia de Carles Pellicer. Contra tot pronòstic, l'alcalde reusenc ha anunciat una segona ronda de contactes per aconseguir que algun grup de l'oposició li doni els suports necessaris per tal d'aprovar els pressupostos. Aquests tenien clar que anunciaria una qüestió de confiança, sistema que ja va utilitzar l'any passat per aprovar els comptes, i que seria la darrera opció. Ho ha anunciat després que en el plenari d'aquest dijous l'oposició li rebutgés frontalment l'expedient presentat. Tot i que molts li havien criticat la manca de voluntat per negociar, Pellicer ha assegurat que vol promoure un 'diàleg sincer per saber cap a on volen que vagi la ciutat, hem fet molts intents, però en farem un altre' amb tots els grups entre aquest divendres i dilluns.

L'oposició ha argumentat la seva negativa, sobretot PSC i PP han criticat les incògnites que presenta el consorci de l'hospital. El portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus, Andreu Martín, ha recordat que 'la voluntat era que l'1 de gener d'enguany l'hospital ja formés part d'un consorci i no és una realitat'. De fet, els populars han recriminat que els pressupostos no contemplin les mocions aprovades anteriorment. El seu portaveu, Sebastià Domènech, ha destacat que 's'han aprovat mocions que sempre s'ha dit que necessitaven partida pressupostària i els comptes no ho contemplen'.

Per la seva banda, la CUP s'ha centrat també en criticar l'endeutament del consistori, i ha recordat que 've de lluny'. La número 1, Marta Llorens, ha defensat que 'reduïm l'endeutament per tornar-nos a endeutar, és a dir fem noves peticions de crèdit, fet que podem anomenar com un mal endèmic'.

La formació de Ciutadans ha recriminat que els comptes no contemplin mesures de promoció econòmica. El seu portaveu, Juan Carlos Sánchez, ha reivindicat que 'ens estem espantant amb tantes pancartes, pintades i símbols, amb tant desordre i deixadesa. S'ha de treballar per convertir la ciutat en un enclavament per a les empreses i els comptes no ho preveuen'. L'alcalde ha definit que vol resoldre aquesta situació de la pròrroga de pressupostos a principis de febrer, a molt estirar.

Paraules clau: