Back to top

Pellicer proposa que Reus s'aculli a la Llei de Grans Ciutats

La proposta ja s'havia plantejat en la darrera etapa de l'alcaldia de Lluís Miquel Pérez, i el mateix Pellicer la va defensar al ple del Parlament de Catalunya abans de la dissolució de la cambra catalana. Segons el candidat de Junts per Reus, la mesura permetria tenir una administració local més eficaç.
Pellicer ha omplert aquest dimecres la Cambra de Comerç

Junts per Reus ha estat la darrera formació que ha participat en l'Eix 2019, organitzat per la Cambra de Comerç de Reus. El seu candidat, Carles Pellicer, no ha decebut i la sala d'actes de l'ens cameral ha quedat petita davant la gran aglomeració de gent que s'ha volgut acostar a escoltar la conferència de l'actual alcalde. 

Pellicer ha fet un repàs a la seva tasca al capdavant de l'Ajuntament, posant especial èmfasi en els àmbits vinculats a la Cambra de Comerç, bàsicament els econòmics. Ha tornat a ressaltar la recuperació de l'erari que s'ha dut a terme durant els darrers vuit anys i ha exposat que és el moment de rellançar la ciutat ara que l'economia ja no és un problema. 

La mesura estrella de la conferència: la Llei de Grans Ciutats

El candidat dels exconvergents ha posat sobre la taula una altra mesura durant la conferència. A la recta final, ha desvelat que una de les seves intencions és reobrir el debat sobre la Llei de Grans Ciutats, que contempla la modernització, l'increment de la participació ciutadana, la creació de districtes i un notori increment del control dels òrgans de gestió. 

La mesura ja es va plantejar a finals de la primera dècada dels 2000 i, de fet, Pellicer la va defensar com alcalde i com a diputat al ple del Parlament. Les eleccions de finals del 2012 però, van forçar que tot plegat quedés en un calaix. 

Ara Pellicer recupera la mesura amb la intenció de millorar l'eficàcia del govern municipal, amb una nova organització i amb una auditoria interna permanent que garanteixi els bons resultats i nomenant directors dels serveis municipals. Tot plegat amb plenaris més sovint i més curts i potenciant la junta de portaveus, que es convertiria en un òrgan gestor.