Back to top

Pellicer se sotmetrà a una qüestió de confiança per aprovar els pressupostos

Dimecres vinent posarà la seva continuïtat a disposició del plenari municipal. Si l'oposició decideix tombar-la, els partits tindran un mes per proposar una alternativa de govern.
El govern de Reus en ple dóna suport a l'alcalde

El ple de pressupostos no ha patit canvis de guió i l'oposició ha tombat la proposta del govern. Durant el debat, el mateix que s'havia sentit durant els dies anteriors. El govern ha fet incís en tot el que no es podria fer si no s'aprovaven. L'oposició l'ha acusat des de no saber arribar a acords, de no tenir projecte o rumb per a la ciutat i ha recordar totes les mocions aprovades pel ple i no dutes a terme pel govern i, ni tan sols, tenir-les previstes als pressupostos. L'alcalde ha optat per l'única sortida que li quedava per fer realitat els comptes: la qüestió de confiança.

Dimecres vinent se celebrarà un ple extraordinari per votar aquesta mesura, vinculada, a més, als pressupostos. L'alcalde necessita majoria simple per superar-la, és a dir, més vots a favor que en contra. En cas de no aconseguir-ho, els pressupostos queden aprovats, i l'oposició té un termini de 30 dies per presentar una moció de censura. Es tracta d'una mesura que, ja durant el debat, la CUP ha posat sobre la taula mirant, primer, el PSC, i després els socis de govern de l'actual Partit Demòcrata Europeu Català com són Esquerra Republicana i Ara Reus.

Aquests socis no se senten interpel·lats, i mantenen el seu compromís amb l'equip de Pellicer. Les altres opcions, almenys aritmètiques, passarien per aconseguir una aliança entre la CUP, el PSC i Ciutadans, una possibilitat que, sobretot els dos darrers, ja donen per descartada i, per tant, donen per fet que Pellicer aprovarà pressupostos i seguirà governant.

Paraules clau: