Back to top

Pere Aragonès convoca eleccions anticipades per al 12 de maig

El president de la Generalitat reacciona així a la negativa del Parlament a aprovar els pressupotos d'ERC i el PSC

El Parlament de Catalunya celebrarà eleccions el pròxim 12 de maig. Així ho ha anunciat aquest dimecres a la tarda el president de la Generalitat, Pere Aragonès, des del Palau del Govern. Com havien anunciat, els grups parlamentaris catalans han tombat els pressupostos pactats entre ERC i el PSC.

Aragonès ha volgut afegir pressió als grups que s'hi han oposat. Els ha qualificat d'irresponsables, i de no anar contra la proposta de republicans i socialistes, sinó en contra de la ciutadania. En la mateixa compareixença ha començat a plantejar l'escena electoral, assegurant que només hi ha dos possibles escenaris, un de "dependència del govern de l'Estat" —en referència al PSC— i un de "netament republicà" —en referència a ERC—.

El cap de files socialista, Salvador Illa, ha reaccionat just després de la compareixença d'Aragonès amb un missatge clar, "Catalunya necessita un president, no un candidat". Així ho ha repetit insistentment durant la compareixença de premsa, amb la voluntat de contraposar-se a l'actual president. "Com més aviat votin els catalans, millor", ha sentenciat.

 

—Treballem per ampliar aquesta informació—

Paraules clau: