Back to top

Pere Granados: 'Les obres de Hard Rock començaran el 2023'

Segons l'alcalde de Salou, els propers mesos s'ha de desencallar definitivament l'aprovació dels tràmits urbanístics que han de permetre desenvolupar un projecte que fa una dècada que s'arrossega.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, carrega contra la plana política del país davant l'endarreriment de la posada en marxa del nou projecte turístic de la Costa Daurada, Hard Rock Entertainment. Segons Granados, les demores que ha patit aquest equipament són inadmissibles. Ara assegura que el darrer escull, la tramitació definitiva del projecte urbanístic que ha de permetre desenvolupar-lo, s'enllestirà ben aviat i que les obres de Hard Rock arrencaran el 2023. 
 
Després de la picabaralla pública de principis d'any amb l'Ajuntament de Vila-seca, Salou treu ara pit d'haver estat capaç de desencallar el Pla director urbanístic que ha de permetre la construcció de Hard Rock Entertainment. L'alcalde de Salou, Pere Granados, assegura que les intencions tant de la Generalitat com de Vila-seca eren les de canviar les regles del joc a mig partit, i que no es pot "generar inseguretat jurídica" amb qüestions tan importants com aquesta.
 
Granados va més enllà, i acusa la plana política catalana d'endarrerir el projecte macroturístic per qüestions partidistes: "En un altre país aquests retards serien inimaginables". 

Una dècada de projectes

Aquest proper setembre farà 10 anys de la presentació en societat d'un projecte que aleshores es va anomenar Barcelona World i que havia de suposar el llançament definitiu de la Costa Daurada com a destinació turística d'abast mundial. Barcelona World comptava amb xifres astronòmiques: 12.000 habitacions, 1 milió i mig de metres quadrats i 20.000 llocs de treball directes. La inversió voltava els 5.000 milions d'euros i es pretenia crear un complex amb sis parcs temàtics dedicats a diversos països i continents.

Era el 7 de setembre del 2012 quan Artur Mas, aleshores president de la Generalitat, acompanyat d'Enrique Bañuelos i Xavier Adserà, responsables de Veremonte, presentaven el projecte. Tot plegat va obligar a la modificació de la llei del joc a Catalunya l'any 2014, per rebaixar els impostos tal com demanava l'empresa. Però només un any després, el 2015, Veremonte sortia del projecte arran dels canvis que es van produir en les condicions i veient que no s'obtindrien els beneficis previstos.

La Generalitat va agafar les regnes del projecte firmant un contracte amb opció a compra sobre els terrenys de la Caixa per valor de 110 milions d'euros. Una quantia que els qui desenvolupessin finalment el projecte haurien d'acabar afrontant. Amb l'aprovació del pla director el 2016 es van reduir substancialment les xifres presentades inicialment: 2.500 milions d'euros d'inversió i la creació de 10.000 llocs de treball. Tres empreses van optar a aquest projecte, ja redefinit, Hard Rock, Melco i Grup Peralada. D'aquestes, només Hard Rock va acabar presentant-se amb una inversió final de 2.000 milions d'euros per a un macrocomplex imponent, però molt allunyat del previst inicialment.

Finalment, està previst que es construeixin dos hotels, un casino, una piscina de sis mil metres quadrats, una zona comercial i també un espai per a concerts amb capacitat per a 15.000 persones. 

Recupera l'entrevista sencera

Paraules clau:

Notícies relacionades